Lær os at kende

Jan Iversen

Ejer

Jan Iversen er opstarter og leder af Zanzibar Højskolen. Han er uddannet pædagog og har også en voksenpædagogisk grunduddannelse og er han skolens dykkerinstruktør.
Jan har, som en del af højskolens opstart, befundet sig de sidste 15 år mellem Afrika og Danmark. Han har over en længere periode arbejdet med gadebørn i Sydafrika og efterfølgende rejst rundt i det meste af Østafrika. Dette har, ud over en masse store kulturelle oplevelse, også været med til at etablere kontakter og venskaber med folk fra vidt forskelligheder kulture – venskaber og kontakter, som højskolen i den grad har stor fornøjelse af i dag. Derudover har Jan rejst i Asien og Mellemøsten, hvilket også har været med til at give højskolen sit særpræg af flerkulturel forståelse og accepthed.
Udover at dykke deltager han hellere end gerne i et godt spil beachvolley eller en lokal fodboldkamp. Når Jan ikke er på Zanzibar, bor han i København og har to drenge, Loke og Frej..

Katrine Brücker

Stifter af Zanzibar Sommerhøjskole og underviser i Kulturforståelse

Katrine er ligeledes en af sommerhøjskolens stiftere. Hun har boet i Tanzania over flere omgange og har for længst tabt sit hjerte til landet og dets gæstfrie befolkning. Hun er antropolog og i Danmark arbejder hun som konsulent i Dansk Flygtningehjælp. Hun er tidligere underviser på Zanzibar Højskolen i faget kulturforståelse, og hun har et stort kendskab til øen og dens mange kulturelle facetter. På Zanzibar Sommerhøjskole står Katrine for undervisning i kulturforståelse. Katrine tror på, at det er med jord under neglene og personligt engagement, at vi lærer allerbedst, både om os selv og andre. Gerne med en stor portion nysgerrighed og humor. Hun har et særligt kendskab til Tanzanias sydlige højland, hvor hun har lavet frivilligt arbejde og indsamlet data til sit speciale om tanzanianske unges familieliv og fremtid. Hun taler swahili og de mange erfaringer med hverdagslivet i Østafrika har givet hende masser af røverhistorier med i bagagen, som hun gerne deler ud af

Mette Tingstrup

Stifter af Zanzibar Sommerhøjskole og underviser i Personlig udvikling

Mette er én af sommerhøjskolens stiftere og drives af et stort hjerte for fællesskabet og højskolelivet. Hun er psykolog og arbejder i Danmark som selvstændig erhvervspsykolog. Hun er tidligere underviser på Zanzibar Højskolen i faget selvindsigt og Zanzibar er nu hendes andet hjem, hvorfor hun gerne tager jer med rundt på øen og viser jer alle de unikke steder, som de turister normalt ikke finder hen.

På Zanzibar Sommerhøjskole står Mette for undervisning i personlig udvikling, samt dertilhørende løbende refleksioner og coaching. Mette gør en dyd ud af at koble teori og praksis, samt tilpasse stoffet efter deltagernes interesse og udviklingspunkter.
Mette står desuden for oplæg og motivationscoaching for de deltagere, som ønsker at forlænge opholdet og bestige Kilimanjaro. Hun har selv besteget Kilimanjaro og anbefaler det på det kraftigste Det er en oplevelse af de helt særlige, som enhver der har lyst, bør afprøve sig selv med.

Maria

Maria som tidligere har været elev på Zanzibar Højskolen i 2011 sidder i dag med den daglige drift af Højskolen i København. Hun har siden sit højskoleophold besøgt Zanzibar så ofte hun kunne komme til, og da hun i 2017 blev færdig med sin uddannelse Leisure Management, var det oplagt, at hun skulle tilbage til det, som på mange måder var roden til hendes valg af uddannelse og passion. Maria sidder klar til at besvare dine spørgsmål du må have omkring Sommerhøjskolen, praktiske spørgsmål om fx betaling og hvis du måtte ønske at forlænge dit ophold med en safari på fastlandet.