HVAD FÅR DU MED DIG PÅ OPHOLDET?

På Zanzibar Sommerhøjskole skaber vi rammerne for, at du kan opleve glæden ved at være en del af et fællesskab samtidig med, at du får mulighed for selv at udforske og opleve et afrikansk land og dets befolkning i øjenhøjde

Der venter et spændende møde med swahili-kulturen, der giver stof til eftertanke og perspektiv på de danske normer og værdier.

Sommerhøjskolen er bygget op omkring aktiviteter, udflugter, undervisning og adventure/sport. Hver dag vil være forskellig fra hinanden i opbygning og vi sørger for at der undervejs i programmet er plads til afslapning og tid på egen hånd.

 • Undervisning af kompetente undervisere, der selv har boet på Zanzibar og giver dig et indblik bag facaden og et lokalt møde
 • Sport hver dag – eksempelvis morgenløb på stranden, yoga, beachvolley, akroyoga, styrketræning, afrikansk dans.
 • Højskolefællesskab med andre rejselystne voksne

Vi tager på ture i lokalområdet, hvor du blandt andet får indsigt i landsbyliv, traditionel madlavning og religion. Turene lægger op til refleksion og debat om, hvordan de afrikanske normer er lig eller ulig vores danske normer, og hvordan du forholder dig til mødet med det fremmede. Når de kulturelle og sociale spilleregler ændres ved at være på fremmed grund og ’plejer’ pludselig dør, skabes grobund for refleksion og diskussion af, hvorfor vi lever som vi gør.

Undervisningen er utraditionel og ’klasselokalet’ er “on the spot” og kan være i landsbyen såvel som den kridhvide sandstrand. Undervisningen er med andre ord ikke som du tidligere kender den, men i stedet skræddersyet til sommerhøjskolens form og deltagernes behov. Rammen bliver sat for at reflektere over, hvad der sker, når du kommer på afrikansk grund, hvor uforudsigelighed og mangel på kontrol er rammen, og du skal lære at agere på helt nye måder.

Vores erfaring er, at vores kursister får øget udsigt og indsigt med sig hjem efter et ophold i Tanzania. At tilbringe din sommer i afrikansk tempo giver perspektiv og input til tilværelsen i Danmark. Vi kobler dine rejseoplevelser med lærerig refleksion, som kan skabe grobund for nye muligheder og forståelse af dig selv og andre.

Vi lover at du kommer beriget og udfordret hjem – uanset hvem du er, og hvad du tidligere har prøvet.

DOWNLOAD PROGRAMMET

PROGRAMMET INDEHOLDER OGSÅ

MED I SOMMERSKOLEOPHOLDET ER FØLGENDE UDFLUGTER

 • Stand up paddling (SUP) midt i mangrove skoven

 • Svømme med delfiner i solopgangen.

 • Snorkling i Blue Lagoon – svøm med “et hav af fisk” i alverdens farver eller besøg den lokale medicinmand i Makunduchi og få kendskab til lokal magi.

TILVALG TIL OPHOLDET ER YDERLIGERE

 • Lær at kitesurfe – på verdens bedste kitestrand (kåret i 2014)

 • Lær at dykke i det Indiske ocean, hvor alverdens fisk er lige udenfor døren.

 • Deep sea fishing (80 meters dybde)

 • Watersport – afprøv kræfter med waterski, tubing etc.

 • Surf på revet af det indiske ocea

YDERLIGERE OPLÆG / TILVALGSFAG / TEMAAFTENER

 • Jakob Ejersbo (vi anbefaler at man læser Afrika-triologien forinden højskolens start) få kendskab til forskellige nuancer af kærlighed, hvor vi i mødet med Afrika vil se hvordan kærlighed har mange farver og formål. Jakob Ejersbo giver et intenst, ærligt og nøgternt billede af Tanzania. Gennem mange forskellige perspektiver giver han læseren mulighed for at få indblik i den tanzanianske levevis og gradvist forstå hvordan dens skønhed, kompleksitet og brutalitet går hånd i hånd.

OM SKOLEN

Zanzibar Højskolen er for dig som vil rejse, lære
og samtidigt udforske din indre eventyrer.

Under hele dit ophold på Zanzibar Sommerhøjskolen, håber vi at du vil betragte skolen som dit nye hjem. Dine medkursister og det lokale personale bliver din nye familie og sammen har vi et fælles ansvar for skabe en god synergi mellem os. Zanzibar Sommerhøjskolen er en yders dynamisk skole hvor dig og dine medkursisters ideer og initiativer ikke blot bliver lyttet til, men også udført.

Hvordan skal jeg bo

På sommerhøjskolen bor du i en bungalow på Zanzibar Højskolen sammen med en af dine medkursister.

Der er køjesenge på værelserne med myggenet og lagen til hver seng. Derud over er der en ventilator til at skabe lidt luft til de varme aftener (husk vi er i Afrika og der forekommer ofte strømafbrydelser, dette påvirker både elektricitet og vandforsyning.

Det løser vi på det gammeldags manér ved at hente vand fra skolens brønd).

Alle værelser har bad og toilet tilknyttet. Hvis du foretrækker, er det muligt at opgradere til et dobbeltværelse på Savanna & Ocean Hotel for en merpris på 2.200 kr pr person i dobbeltværelse. Single room koster 3.100 kr ekstra. Hotellet ligger som nabo til Zanzibar Højskolen.

Faciliteter

På Zanzibar Højskolen har du mulighed for at benytte vores udendørs fitnesslokale, beachvolleybane og bordtennis.

DOWNLOAD PROGRAMMET

HVAD SIGER TIDILIGERE KURSISTER OM DERES OPHOLD

“En oplevelse for livet – det er virkelig dét, man får ved at tage på sommerhøjskole på Zanzibar.
Kurset bød på storslåede naturoplevelser, kendskab til og indsigt i den afrikanske kultur samt helt igennem gode sociale relationer til de andre kursister.”

Marlene Fenger & Jonas Skovgaard

“I har givet mig den bedste ferie!
Arrangørerne Mette og Katrine har i den grad formået at skabe rammerne for en ferie med tilpas fordeling af kultur, natur og sociale aktiviteter.”

Minna Schroller

“Jeg kom hjem klogere, gladere og med masser af oplevelser, som jeg kan dele med mine nye venner. De gider nemlig godt se alle de mange hundrede fotos…”

Christina Otzen
LÆS FLERE ANMELDELSER

EVENTYRET FORTSÆTTER

Hvis du elsker eventyr og adventure, har vi lavet forskellige muligheder for tilkøb, så din rejse kan blive skræddersyet præcis til dine behov og ønsker.

Vi har udvalgt de bedste oplevelser både på Zanzibar og i Tanzania, hvor du kan få stillet din lyst til at møde afrikas vilde dyr, bestige Afrikas ’tag’ Kilimanjaro eller få et adrenalirush med at lære at kitesurfe. Med vores mange års erfaring i Afrika, har vi også valgt at ruske lidt i din komfortzone og tage dig med uden for turistruten til nogle af Tanzanias mere skjulte seværdigheder. Vi laver for eksempel bjergvandring på Kilimanjaro eller Mount Meru og bader i vandfald. Vi kan finde på at tage dig langt op i Usambara Mountains, hvor du vil se storslået flora og fauna, vilde “Black and White” colobusaber, kamæleoner og sjældne fugle. Hvad med at overnatte i et fjerntliggende nonnekloster langt oppe i bjergene eller i en Masai landsby?

Herunder kan du læse mere om de enkelte muligheder og du er velkommen til at kontakte os for nærmere information og spørgsmål til aktiviteterne.

Vi sammensætter aktiviteterne i forlængelse af sommerhøjskolen, så I kan fortsætte højskolefællesskabet og oplevelserne sammen i de videre aktiviteter.

Mulighed for mere adventure – tilkøb (hver af disse punkter skal kunne foldes ud/læse mere op, så der dukker tekst op + billeder herunder)

 • Safari

 • Kilimanjaro

 • Trekking

 • Kitesurfing

 • Dykning