Kontakt os

FAQ

Læs her svar på stort set alle spørgsmål relateret til Zanzibar Sommerhøjskole.

Du skal have en rejseforsikring, inden du drager til Zanzibar (og hos Zanzibar-Højskolen har vi et godt samarbejde med Gouda Rejseforsikring. Vi anbefaler at du tegner følgende forsikringer for at være bedst muligt dækket: “Gouda Rejseforsikring – SUPER” plus afbestillings-, bagage- og udvidet ulykkesforsikring.

For at opnå den bedste service er det vigtigt at du bestiller direkte via gouda.dk.) Ved ikke om hele det her skal med?

I forhold til vaccinationer anbefaler vi dig at se på Vaccination.dk eller Rejsedoktor.dk. Kontakt evt. også din egen læge. Spørgsmål omkring malaria kan du læse om nedenfor og ellers gennemgår vi det til informationsmødet.

Zanzibar er en fantastisk ø, hvor man sjældent støder på større gæstfrihed end hos dens lokale beboere. Man bliver ofte mødt af et smil og et ”Karibu”, som betyder velkommen. Zanzibar lever hovedsageligt af turister, og dem har de ingen intention om at skræmme væk. Desværre er fattigdom ofte forbundet med en stigning i visse former for kriminalitet, og der er visse forholdsregler at tage, når man rejser i Afrika og på Zanzibar. ”Do’s & Don’ts” sætter vi dig ind i.

Derudover giver sig selv, at man selvfølgelig skal man respektere lokale skikke og opføre sig anstændigt, som man jo skal uanset hvor man rejser hen i verden, og selvfølgelig generelt bruge sin sunde fornuft. På skolens område har vi altid vagter til at sørge for ro om natten.

Vælger du at rejse med Zanzibar Sommerhøjskole går vi ud fra, at du er indstillet på at møde Afrika som Afrika er.

Vi har gjort meget på Højskolen for at højne standarden i forhold til hygiejne, bad og toiletforhold mm. Men vi kan ikke undgå at møde Afrikas fantastiske uforudsigelighed. Det være sig mangel på strøm i kortere eller længere perioder, hvilket af og til resulterer i mangel på vandtilførsel til bad og toilet. I sådanne tilfælde vil man

selv skulle fylde en spand med vand fra vores brønd. Det er ikke noget stort problem og blot hverdag for 80% af lokalbefolkningen i landsbyen.

På sommerhøjskolen bor du i en bungalow på Zanzibar Højskolen sammen med en af dine medkursister.

Der er køjesenge på værelserne med myggenet og lagen til hver seng. Derudover er der en ventilator til at skabe lidt luft til de varme aftener (husk vi er i Afrika, og der forekommer ofte strømafbrydelser, dette påvirker både elektricitet og vandforsyning. Men så løser vi det på gammeldags manér ved at hente vand fra skolens brønd).

Alle værelser har bad og toilet tilknyttet. Hvis du foretrækker, er det muligt at opgradere til et dobbeltværelse på Savanna & Ocean Hotel for en merpris på 2.200 kr pr person i dobbeltværelse. Single room koster 3.100 kr ekstra. Hotellet ligger som nabo til Zanzibar Højskolen.